Bostad


Att börja studera kan innebära stora omställningar i livet och många ser det som en nystart. Men för att få en ordentlig nystart så innebär det för många att man för första gången kommer flytta hemifrån, något som är ett stort steg i livet och för vissa kan verka lite läskigt. Därför har vi satt ihop en liten guide hur du som blivande student kan hitta bostad. Det finns såklart olika sätt att hitta sin egen bostad och de val du som blivande student har är 3. Det första och vanligaste är att välja att bo i en studentbostad. Dessa är bostäder i varierande storlek och utforming för att kunna passa studenter på bästa möjliga sätt. Ofta kan studentbostäder upplevas vara lite dyra men i de allra flesta fall är de hyresfria under sommarmånaderna Juni och Juli, samt att el, värme, vatten, tv och internet ingår som standard. De ligger i regel nära universitetet. Det är att bra att ställa sig i kö så fort som bara möjligt för att få tillräckligt med poäng till en lägenhet. 

I början utav varje termin så är Studentbostäders korridorsrum reserverade för nyanlända studenter.

Men vad är då ett korridorsrum? En studentkorridor består av ca 9 stycken enskilda rum samt ett gemensamt kök och vardagsrum. De enskilda studentrummen ligger i regel på ca 20 kvm med eget badrum och dusch. De är relativt enkla i sitt utförande, men är man inte rädd för att inreda kan man få det riktigt mysigt. Vissa korridorsrum är redan möblerade och då ingår ofta skrivbord, bokhylla, stol, fåtölj och säng.

https://www.studentbostader.se/sv

Vårt Marknadsföringsutskott har sammanställt en video med massa bra studentområden runt om i Linköping, kika in den om du behöver veta mer om något ställe.