Lärarlistan

Lärarlistan är ett utskott som jobbar i det dolda, vi syns alltså inte mycket utåt. Men är minst lika viktigt som allt annat som sker i den här sektionen!

Till största del innebär vårt arbete att sitta i vår kår StuFF:s fullmäktige där vi beslutar vad kåren ska arbeta med. Eftersom vi representerar lärarstudenter driver vi frågor som rör oss, bland annat VFU, mottagningspolicyn och hur kåren ska arbeta för att kvalitetssäkra vår utbildning. När beslut tas i fullmäktige är det sedan StuFF:s styrelsesuppgift att förhandla och arbeta med universitetsledningen för att i möjligaste mån genomföra våra önskemål, som exempelvis att se till att varje student har en kompetent handledare vid sin praktik. Vad som gör vårt arbete unikt är att vi inte är ensamma. Det finns även andra listor från andra program eller föreningar som vill driva andra frågor, vilket brukar leda till diskussioner och omröstningar.

Det är när som helst på året möjligt att komma med frågor som rör sektionen och/eller StuFF till någon i listan eller alternativt skicka ett mejl till lararlistan@lsek.se. Vad som sedan händer i kåren är lättast ta reda på genom att antingen besöka Lärarlistans sida på Facebook eller StuFF:s hemsida och kolla upp dem senaste uppdateringarna, men glöm inte att gilla Lärarlistan på Facebook först: https://www.facebook.com/pages/Lärarlistan.

Det är jag som är lärarlistan 2021

Chef - Malin Grönroos