Blivande student?

Hej och välkommen till Lärarsektionen på Linköpings Universitet. Du som antingen funderar på att bli lärarstudent eller har blivit antagen till lärarutbildningen har säkert många frågor och funderingar och vi i LSEK ska försöka svara på dessa så gott vi kan.

Idag finns det 8 stycken lärarutbildningar på Linköpings universitet. Utav dessa åtta så representerar lärarsektionen fyra, och det är då de som finns i Linköping. Dessa är:

Lärare i förskoleklass och årskurs 1-3, 240 hp 

Lärare i årskurs 4-6, 240 hp 

Ämneslärare i årskurs 7-9, 270 hp 

Ämneslärare i gymnasieskolan, 300-330 h

 

I de olika lärarutbildningar så ligger fokus på olika områden och de pedagogiska inriktningarna är annorlunda. Väljer du att bli ämneslärare finns det en del val du så småningom kommer att behöva göra, och detta är att först och främst välja vilket ingångsämne du vill ha för att sedan välja till vilka ytterliga ämnen du vill ha. Väljer du att läsa till Gymnasielärare har du två ämnen som du fördjupar dig i. Väljer du att läsa till 7-9 lärare har du tre ämnen som du läser, fast inte på samma djupgående nivå. De ämnen som LiU erbjuder är:

Biologi 

Engelska 
Franska 
Fysik 
Geografi 
Historia
Kemi 
Matematik 
Naturkunskap (Gymnasiet)
Religion 
Samhällskunskap 
Slöjd (7-9)
Spanska 
Svenska 
Teknik
Tyska
 

Är du däremot mer intresserad av att läsa till lärare inom årskurserna 4-6 eller F-3 så ser det lite annorlunda ut. För dig som vill läsa F-3 tillkommer det utöver de grundläggande pedagogiska kurserna även kurser inom Matematik, Naturorienterade ämnen, Teknik, Svenska, Engelska och Samhällsorienterade ämnen.

Väljer du att läsa 4-6 så kommer du läsa Engelska, Svenska och Matematik. Därefter kommer du få välja ifall du vill läsa Naturorienterade ämnen och Teknik, Samhällsorienterade ämnen eller estetiska ämnen. Detta beror helt och hållet på vad du finner intressant.


Under NolleP så kommer du som ny student ha en nolleskylt, den hittar du här:

*OBS LADDA NER DEN INNAN DU REDIGERAR DEN*  nolleskylten 2020

Här kan du ladda ner Nollans Lilla Nollans Lilla 2020

BostadUniversitetet​​​​​​​